Intro

"Când m-am mutat în România și mi-am deschis primul cabinet de avocatură, România încă nu era stat membru al UE. Primii ani au fost intersanți, fiecare zi reprezentând o provocare în colaborarea cu instanțele judecătorești sau diferite autorități. Situații de zi cu zi, legate de practica juridică, erau tratate în mod diferit. Normele legislative treceau prin schimbări majore.

După aproape 10 ani de la aderarea României în UE, Societatea Civilă de Avocați Hirsch Marinescu & Partners se confruntă cu provocări juridice și economice importante.

Dacă initial am asistat clienții în înființarea de companii sau în preluarea acestora, mai târziu, pe fundalul boom-ului investițiilor în energia regenerabilă, am oferit suport juridic clienților noștri în vânzarea, cumpărarea sau încorporarea de SPV-uri.

Astăzi, ne focusăm pe restructurarea și optimizarea companiilor. Cel mai important aspect în acest sens fiind ultimele schimbări ale normelor legale în materie civilă și insolvență, care reprezintă un pas înainte pentru sistemul juridic din România.

Provocarea noastră permanentă este de proteja interesele economice și financiare ale clienților noștri în cel mai bun mod. România este încă o țară în care investitorii pot avea succes. În scopul de a atinge acest obiectiv, investitorul strain are nevoie de un consultant responsabil și de încredere care poate face față oricărei situații. Suntem bucuroși să fim noi acel consultant care se ocupă de toate aspectele legale în interesul dumneavoastră astfel încât investiția dumneavoastră să devină un succes – atât al dumneavoastră, cât și al nostru."
Mag. Dr. Monika Hirsch, avocat

Începând cu 01.01.2018 vor intra in vigoare prevederile Ordonanţei de urgenţă nr.79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, Ordonanta care modifica modalitatea de plata a contributiilor.

Intentia organului de legiferare este de a trece plata contribuțiilor sociale din obligația angajatului, dar plătite de către angajator, către angajat.

Astfel începând cu anul 2018, contribuțiile la pensii și sănatate vor fi datorate doar de către salariat, contribuția asiguratorie pentru muncă va fi plătită doar de către angajator iar contributia pentru fondul de solidaritate se va datora doar de catre angajator in cazul in care are cel putin 50 de angajati si nu are angajate persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.

În toate cazurile, în continuare angajatorul se va ocupa de calcularea, reținerea si virarea contributiilor către stat.

Practic prin modificările aduse de OUG 79/2017, s-a dorit începând cu anul 2018 mutarea contributiilor pe care le plătește în prezent angajatorul în sarcina angajatului, această schimbare având un impact foarte mare asupra salariului net al angajatului, în sensul că acesta va scădea cu 16% conform calculelor efectuate de către consultanții fiscali. Pe partea cealaltă, având în vedere mutarea contributiilor, angajatorul va câștiga cei 16% pe care angajatul îi va pierde.

Cu toate acestea, prin aceste schimbări, beneficiul angajatorului nu este într-adevăr existent, deoarece angajatorii au fost abordați deja de către angajați pentru creșteri viitoare ale salariului brut, astfel încât să poată atinge același nivel al salariului net, cum a fost el initial negociat.

Schimbarile impuse de OUG 79/2017 ar putea fi sumarizate in tabelul de mai jos, conform salariului minim brut la nivel național:

Taxe pentru angajați
2017 2018
Brut 1,450 Brut 1,900
Impozit salarii -16% 146 Impozit salarii  -10% 73
Contributii asigurari sociale – angajat (CAS) – 10.5% 152 Contributii sigurari sociale – angajat (CAS) – 25% 475
Contributie fd. sanatate – angajat (CASS) – 5.5% 80 Contributie fd. sanatate – angajat  (CASS) – 10% 190
Contributie fd. somaj – angajat  (CFS) – 0.5% 7   0
Total contributii angajat 385   738
Net 1,065 Net 1,163
Contributii asigurari sociale – angajator (CAS) – 15.8% 229   0
Contributie fd. sanatate – angajator (CASS) – 5.2% 75   0
Contributie fd. somaj – angajator (CFS) – 0.5% 7   0
CCI 12   0
Fond accidente 2 Contributia asiguratorie pentru munca – 2,25% 43
Fond garantare 4   0
Total contributii angajator 329   43
Total contributii 714 Total contributii 780

Pentru a se evita o scădere a salariului net, guvernul a impus prin OUG 82/2017 ca fiecare societate să înceapă procedura de negociere a salariului net cu salariații săi până pe data de 20.12.2017. Având în vedere negocierile purtate pentru modificarea contractelor de muncă, dar și a obligativității înregistrării în REVISAL (cu o zi înainte de intrarea în vigoare a schimbărilor), procesul-verbal al negocierilor purtate va fi înregistrat în REVISAL până la 19.12.2017.

Așadar, desi această procedură nu impune obligativitatea creșterii salariului brut, pentru ca salariatul să obțină același salariu net ce îl câștigă în prezent și în anul 2018, considerăm că angajatorii ar trebui să ofere o creștere salarială direct proporțională cu pierderea pe care o va suferi angajatul prin mutarea contribuțiilor, întrucât pentru angajator costurile totale cu salariul plătit în 2018 vor rămâne ca în prezent.

Recomandăm un calculator bun, cu scopul de a putea compara taxele c ear trebui plătiteconform negocierilor, prin urmarea acestui link.

Descarca acest articol »

Autor: Georgiana Lazăr, georgiana.lazar@nhp.ro
Pentru mai multe informații sau orice alte întrebări, vă rugăm să o contactați pe: Georgiana Lazăr (georgiana.lazar@nhp.ro).

Producătorii de energie cu o capacitate instalată de la 125 MW până la 250 MW recâștigă piața. Potrivit unei legi care a intrat în vigoare recent – Legea 122 din 03.07.20151, privind noile măsuri din domeniul energiei (denumită în continuare “Legea 122/2015”) schimbă din nou posibilitatea de a intra pe piața a marilor producători de energie, care dezvoltă o putere electrică cu o capacitate de la 125 MW până la 250 MW (denumiți în continuare “Mari Producători”), acesția nemaiavând nevoie de o aprobare separată și individuală din partea Comisiei Europene, dacă sunt acreditați de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Read more »

  • Legea insolvenței persoanelor fizice intră în vigoare în Decembrie 2015

  • Nou termen-limită pentru declarațiile financiare

  • Modificări ale Legii Societăților Nr. 31/1990 and si Legii Registrului Comerțului

  • Sprijin pentru întreprinderile micro și mici din zonele rurale pentru înființarea și dezvoltarea activităților economice non-agricole

  • Noul Cod de procedură fiscală și Legea Amnestiei fiscale nr. 209/2015 au fost publicate

Legea insolvenței persoanelor fizice intră în vigoare în Decembrie 2015

La data de 26 iunie 2015, Legea nr. 151/2015 privind insolvența persoanelor fizice, o noutate absolută în sistemul legislativ românesc, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 464 din 26 iunie 2015 și va intra în vigoare la data de 26 decembrie.

Scopul principal al acestei legi este de a oferi o șansă debitorilor de bună-credință de a-și redresa situația financiară printr-un plan de rambursare al datoriilor; lichidarea activelor sau prin procedura simplificată.
Procedura se aplică acelor persoane care au domiciliul sau reședința înregistrată de cel puțin 6 luni în România înainte de a-și cere insolvența; au datorii totale care depășesc echivalentul a 15 salarii minime cu o scadență care a expirat de mai mult de 90 de zile; nu au nicio posibilitate să se redreseze financiar pe cont propriu în următoarele 12 luni după ce datoriile lor au devenit scadente.
Read more »